dimarts, 15 de març del 2011

La llegenda de la Pedra llarga

En el projecte hem treballat una llegenda del nostre poble, la  llegenda de la pedra llarga. Quan vam anar al castell de Plegamans vam veure la masovera , el dimoniet i el patufet.Tambè vam dibuixar el castell de Plegamans.
Quan vam arribar el cole ens vam dissfresar de masovera, dimoniets.... i ens vam fer fotos. Un altre dia vam anar a l'aula de ordinadors i vam fer una presentacio de  diapositives.
 LA LLEGENDA DE LA PEDRA LLARGA

Fa molt de temps… hi havia una minyona, que sovint anava a buscar aigua al riu.
Un dia va ploure molt i no podia creuar el riu i va dir que donaria la seva ànima al diable per poder creuar. El diable se li va presentar i va dir que li faria un pont a canvi de la seva ànima.
A la nit el dimoni va anar a buscar més dimoniets i van començar a construir el pont a corre-cuita. A la matinada el pont estava gairebé enllestit, només li faltava una pedra.
La mestressa de la minyona la va voler ajudar tirant una galleda d’aigua a un gall i aquest va cantar quiquiriquic!!, quan encara no era de dia i s’ho van anar passant de gall en gall fins arribar al gall de la masia de Can Cortès.
El dimoni gros passava per aquells voltants carregant una enorme pedra al coll, va sentir el cant del gall, va pensar que era de dia i enrabiat va llençar la pedra.


  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada