dimarts, 7 de juny del 2011

Què hem après en aquest projecte

Per començar el projecte vam estudiar la situació del nostre poble (Palau-solità i Plegamans) ens va costar molt trobar-lo, ja que ho vam fer a través del Google Earth a la nostra PDI., vam riure molt. Veiem la imatge de la Terra i ens vam acostar a Europa. Tot seguit ens vam endinsar a Espanya, per anar cap a Catalunya, després al Vallès Occidental, a on hi  ha molts petits pobles com el nostre.

Per aprendre més coses sobre el nostre poble vam fer petites excursions pels racons de Palau i en vam aprende milers de coses sobre cadascun d'ells.

Del castell en vam aprendre: que a l' època medieval servia per defensar-se dels enemics, que està construit de còdols enganxats amb calç i a més, a més tenia elements per defensar-se com: el matacà que sevia per tirar oli bullent als enemics i les espitlleres que eren uns petits foradets fets a la paret per espiar i tirar fletxes als enemics.

De la Pedra Llarga en vam apendre la llegenda i fins i tot ens va disfressar, també a la classe d'ordinadors vam fer petites presentacions.

De l' ajuntament en vam apendre que els regidors són els que amb l' ajuda de l'alcalde/sa porten el poble.

També hem après el significat de l'escut de Palau: una pala de Palau, una mà de Plegamans i el castell.

A l'església de Santa Maria vam observar que tenia: una porta d'arc rodó de mig punt adovellat, una rosassa, i tres xiprers que significàven que a l'época medieval la gent s'hi podia quedar d'un matí a l 'altre.

El Calderí era un tren que servia molt a la gent de Palau i de Caldes perquè transportava tot tipus de coses, fins-hi tot cabines reservades per als malalts.

També hem après moltes coses sobre els arbres de Palau: les seves fulles, les seves flors, els seus fruits i fins-hi tot a dibuixar-los

Ens ha agradat molt aquest projecte, perquè ha sigut molt complert, i al mateix temps perquè ha sigut molt divertit, hem fet moltes sortides, han sigut divertidíssimes, tant com el projecte.Tots creiem que no n'hauríem de canviar res, perquè a aquest projecte no li ha faltat ni una gota!!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada